AMV-kisa

 Tervetuloa osallistumaan Kumakumacon 2017 AMV-kilpailuun!
Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista.

 

Kilpailun aikataulu

Ilmoittautuminen alkaa 15.08.2017
Ilmoittautuminen päättyy 14.10.2017
Tuomarit suorittavat esikarsinnan 16.10.-2.11.2017
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 03.11.2017 mennessä
Voittajat julkaistaan finaaliesityksessä 11.-12.11.2017

 

Säännöt

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä animaatio- tai pelimusiikkivideolla.
Kilpailuun ilmoittautuminen aukeaa 15.08.2017  ja se suljetaan 14.10.2017 klo 23:59, minkä jälkeen tuomaristo suorittaa esikarsinnan.
Kaikille osanottajille ilmoitetaan karsintatuloksista 03.11.2017 mennessä. Tuomariston valitsemat voittajat julkistetaan finaaliesityksessä.

Kilpailuun voi osallistua korkeintaan kahdella (2) videolla, jotka eivät ole aikaisemmin olleet suomalaisten AMV-kisojen finaalissa. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Kilpailuun ei saa lähettää videota, joka on aiemmin sijoittunut tai saanut kunniamainintoja muissa kilpailuissa.

Videon saa julkaista internetissä ennen kisaa, mutta suositeltavaa on julkaista video vasta kilpailun jälkeen.

Voit osallistua kilpailuun, vaikka et pääsisi osallistumaan itse tapahtumaan. Ilmoitathan ilmoittautumislomakkeessa, saavutko paikalle tapahtumaan.

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäämiseen.

 

Tuomarit

Ekstaasikissa
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkWg7upoJ5N2n9IdHSwAklA

Sawnah
Youtube: https://www.youtube.com/user/Sawnahhh

Saizux
Youtube: https://www.youtube.com/user/Saizux

KikiGabriella
Youtube: https://www.youtube.com/user/KikiGabriella

 

Kilpailun kulku 

Ilmoittautuminen on auki 14.10.2017 klo 23:59 asti. Kilpailun sulkeuduttua videot lähetetään tuomareille nimettöminä. Tuomarit suorittavat esikarsinnan ja valitsevat finalistit. Osallistujille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista 03.11.2017 mennessä.

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään hyvissä ajoin. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videossa on jotain vikaa tai se rikkoo kilpailun sääntöjä, järjestäjät ilmoittavat ongelmista osallistujille.

Mikäli joku voittajista ei ole paikalla conissa, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen. Kilpailun jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautetta videoista.
Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä lähettämällä viestiä AMV-vastaavan sähköpostiin.

 

Palkinnot 

 

Paras teema (kuninkaalliset ja ritarit)

 • Kumakumaconin teemana ovat tänä vuonna kuninkaalliset ja ritarit! Video voi olla tyyliltään millainen tahansa, tärkeintä on vain, että se käsittelee teemaansa kekseliäästi ja onnistuneesti.

 

Paras aloittelija

 • Tämä palkinto on yksinkertainen ja selkeä. Videot jaetaan kategorioihin editoijan kokemuksen perusteella. Tuomarit palkitsevat parhaan videon aloittelija kategoriassa. Aloittelijakategorian videot voivat myös voittaa minkä tahansa muun palkinnon, mutta sama video ei voi voittaa kahta palkintoa.


Ilmoita meille editointikokemuksesi laajuus lähettäessäsi videosi. Virheellinen tieto voi johtaa videon hylkäämiseen.

 

Paras tunteellinen

 • Paras tunteellinen video herättää katsojassaan suuria tunteita. Video voi olla dramaattinen rakkaustarina, hilpeä hupipläjäys tai synkkä kertomus. Tärkeintä on se, että videon synnyttämät tunteet ovat käsinkosketeltavissa.

 

Paras söpöily 

 • Nyt on luvassa siirappinen palkinto! Etsimme videota, jossa on paljon söpöjä elementtejä. Video voi käsitellä millaista aihetta tahansa, kunhan sen sisältö on sokerikippoakin makeampi.

 

Kilpailun aikana järjestetään myös ”yleisön suosikki” -äänestys!

 

Sisällölliset vaatimukset

 

Videon minimipituus on 1 minuutti, maksimipituus 5 minuuttia.

 

Videossa ei saa olla:

 • Videon tekijän omaa nimeä
 • Animaation itsensä tekstityksiä, opening-/ending-tekstejä.
 • Ei logoja (animaation tai TV-kanavan logoja).
 • K18-materiaalia.

 

Videossa saa olla:

 • Kappaleen lyriikoita.
 • Itse lisättyjä tekstejä ja tekstityksiä: tietoja käytetystä musiikkiraidasta, videolähteistä, videossa esiintyvien hahmojen nimiä sekä itse videon nimi

Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset, lyhyet esittelyvideot.

 

Videon sisällön tulee olla linsensoidusta animaatiosta tai pelistä. Lähdemaa on vapaa. Materiaaliksi ei kelpaa live-action sarjat, musiikkivideoiden animaatio tai fananimaatiot. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittu.

Videon ääniraidan on koostuttava pääosin musiikista. Käytetyn kappaleen muokkaaminen ja esimerkiksi puhuttujen repliikkien lisääminen on sallittua, kunhan video täyttää musiikkivideon tunnusmerkit. Emme hyväksy videoita, joissa on on huono äänenlaatu. Näin ollen esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen ei ole sallittua. . Kiinnitäthän myös huomiota kappaleesi äänenvoimakkuuteen.

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki – Videonnimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa nimimerkki esimerkiksi etunimelläsi.

 

Tekniset vaatimukset

 

 • Resoluutio: Vähintään 360 vaakaviivaa, korkeintaan 1080. Suositeltu resoluutio on 1280×720 tai 1920×1080 ja suositeltu kuvasuhde 16:9. Tallennathan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.
 • Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot (mm. wmv, mkv, avi).
 • Frame rate 23.976 / 24 fps, 29.976 / 30 fps tai 59,976 / 60 fps. Suositeltavaa on tarkistaa lähdemateriaalin frame rate ja pitäytyä siinä.

 

Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia lähdemateriaaleja ja tallenna lopullinen musiikkivideo mahdollisimman hyvälaatuisena. Yritä pitää tiedostokoko järkevänä – jos olet tästä epävarma, ole yhteydessä AMV-vastaavaan sähköpostitse.

Mikäli video täyttää sisällölliset vaatimukset, mutta teknisessä puolessa on ongelmia, videon lähettäjään ollaan yhteydessä. Videota saatetaan skaalata ja uudelleenpakata itse esitystä varten. Ongelmatilanteissa otamme aina ensin yhteyttä videon tekijään.

Lisää 2 sekuntia tyhjää mustaa ruutua videosi alkuun ja loppuun.

Videoiden lähettäminen

Ilmoittautuminen suoritetaan osoitteeseen: amvkumakuma(at)gmail.com

Kirjoita viestin otsikoksi: Kumakumacon 2017 AMV-kilpailu
Laita seuraavat tiedot ilmoittautumisviestiin mukaan. Kaikki ilmoitetut kohdat ovat pakollisia.

Omat tiedot
Nimi:
Nimimerkki (mikäli haluat käyttää kilpailussa):
Sähköpostiosoite:
Saavutko tapahtumaan:
Editointikokemuksesi laajuus:

Videon tiedot
Videon nimi:
Käytetty videomateriaali:
Käytetty audiomateriaali:

Linkki videoon:
Videon lähettämiseen voit käyttää ilmaisia tiedonsiirtopalveluja (Mediafire, Dropbox). YouTube-linkit eivät kelpaa.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää kilpailun liittyen, ota yhteyttä! Amvkumakuma (at) gmail.com

Mainokset